Nieuwe iPad Air en iPad Mini beschikbaar

Nieuwe iPad Air en iPad Mini beschikbaar

Apple heeft met de iPad Air 2 en iPad mini 3 twee nieuwe tablets aan zijn assortiment toegevoegd. De nieuwe Air krijgt een snellere A8X-soc, een dunnere behuizing en beschikt over de Touch ID-vingerafdrukscanner. De mini 3 moet het met minder vernieuwingen doen, maar heeft wel Touch ID.

De nieuwe modellen zijn door Apple aangekondigd tijdens een eigen evenement, bijna een jaar na de introductie van de vorige generatie. Met de iPad Air 2 zijn visueel gezien weinig veranderingen aan de behuizing doorgevoerd. Deze is met 6,1mm iets dunner gemaakt, maar heeft nog dezelfde formfactor. Er is nog steeds een 9,7″-scherm met resolutie van 2048×1536 pixels, al heeft deze door het samenvoegen van de lcd-, glas- en touchscreenlaag minder last van reflectie. De nieuwe iPad kan naast zilver en grijs nu ook in de kleur goud worden gekocht.

Binnen de behuizing is het nodige aangepast. Apple introduceert de nieuwe A8X-soc, die sneller is dan de A8-soc die bij de iPhone 6 werd geïntroduceerd. Vergeleken met de A8 moet de A8X 40 procent beter presteren en is de ingebouwde gpu 2,5 keer zo snel. Ook is het ram verdubbeld; in plaats van 1GB bij de eerste iPad Air is nu 2GB ingebouwd. De accu moet het 10 uur uithouden en er is ondersteuning voor wifi 802.11ac en lte tot 150Mbit/s.

 

Bron: Tweakers.net