Microsoft toont Windows 10 op smartphones

Microsoft toont Windows 10 op smartphones

Tijdens een evenement over Windows 10 heeft Microsoft meer onthuld over de nieuwe Windows-versie op smartphones. Windows 10 op smartphones biedt onder meer ondersteuning voor synchronisatie van notificaties met Windows 10-pc’s en -tablets.

Naast synchronisatie van notificaties biedt Windows 10 voor smartphones onder meer inline-replies in notificaties, waarbij een gebruiker direct vanuit een notificatie kan antwoorden zonder de app te openen. Dergelijke functionaliteit was al aanwezig in iOS. Ook kunnen smartphone-gebruikers het onscreen-toetsenbord in Windows 10 naar elke plek op het scherm verplaatsen.

Windows 10 op smartphones biedt net als oude Windows Phone-versies de mogelijkheid om vanuit één app via verschillende diensten te communiceren. Zo kan een gebruiker tijdens een gesprek overstappen van sms naar Skype. Het is nog onduidelijk of ook andere diensten zoals WhatsApp en Facebook Messenger ondersteuning voor die functionaliteit zullen inbouwen.

Verder wordt de achtergrondafbeelding niet langer over de live-tiles ‘gelegd’, maar op de achtergrond ervan getoond. Ook heeft Microsoft het instellingenmenu onder handen genomen en instellingen gecategoriseerd, zodat het menu minder chaotisch moet overkomen. In de lijst met geïnstalleerde apps staan recente apps nu bovenaan, zodat ze makkelijker te vinden zijn.

2000574935Windows 10 Smartphone2000574934

Bron: Tweakers.net