Microsoft stelt eerste eigen laptop voor!

Microsoft stelt eerste eigen laptop voor!

Microsoft pakt uit met een eigen laptop: de Surface Book. Hoewel de softwaregigant al sinds het ontstaan van de pc het meest gebruikte OS ter wereld maakt, is het de eerste keer dat het een volwaardige laptop op de markt brengt.

De laptop krijgt een 13,5 inch aanraakscherm dat net als bij de Surface ‘ongezien dun’ is. De resolutie bedraagt 3.000 x 2.000 pixels. Het toetsenbord zou ‘ongeëvenaard aangenaam’ zijn, met geweldige feedback. Zoals je van een laptop met dit design mag verwachten zijn te toetsen verlicht. De glazen trackpad heeft vijf aanraakpunten en werkt uiteraard in tandem met Windows 10. De Surface Book krijgt de Pro-variant van dat besturingssysteem mee. Als je Microsoft mag geloven heeft er nog nooit iets in de geschiedenis van de pc ooit zo goed aangevoeld als deze laptop.

Ondanks het strakke design wilde Microsoft niet inleveren op prestaties. De fabrikant gebruikte z’n Xbox-ervaring om een GeForce GPU in een laptop te duwen. Toch claimt het bedrijf een automie van twaalf uur. “Dit is de snelste 13,5 inch laptop ooit gemaakt”, aldus Microsoft. Geen ‘mooie laptop voor licht gebruik’ dus, maar een beest waarmee je zelfs kan gamen.

Surface Book

 

De Surface Book zou twee keer krachtiger zijn dan de MacBook Pro, al verklapt Microsoft niet met welke variant van de hardware die prestaties vergeleken worden, en op welke manier de vergelijking gebeurde. Onder de motorkap schuilt een zesde generatie Core-processor van Intel. Het toestel is beschikbaar met een i5 of een i7. Om welke grafische chip van Nvidia het precies gaat, is nog niet duidelijk. De extra GPU is bovendien volledig optioneel (lees: met GPU kost het toestel meer). Voor het geheugen kan je kiezen tussen 8 GB of 16 GB aan RAM. Gegevensopslag gebeurt op een PCIe-SSD van 128 GB tot 1 TB.

Bron: ZDnet.be