HP onthult Elitebook Folio 1020-laptop

HP onthult Elitebook Folio 1020-laptop

HP brengt in de herfst de EliteBook Folio 1020 uit. Deze high-end variant van de Folio 1020 is aangepast voor Windows 10 en HP rust de zakelijke laptop onder andere uit met een dubbele microfoon voor betere Cortana-ondersteuning.

De Elitebook Folio 1020 heeft een vergelijkbare behuizing als de bestaande Folio 1020, maar de kleuren zijn anders: het zilver heeft plaatsgemaakt voor zwart en HP heeft er gouden accenten aan toegevoegd. De Elitebook-variant weegt 1,2 kilo en heeft een dikte van 15,7mm.

HP heeft verder twee speakers van Bang & Olufsen ingebouwd. De fabrikant werkte voorheen samen met Beats voor zijn speakers, maar dat bedrijf is overgenomen door Apple, waarna HP een samenwerkingsverband met B&O aanging.

Bij de start van de levering in de herfst draait de laptop standaard Windows 10 en twee microfoons moeten ervoor zorgen dat de persoonlijke assistent Cortana van het OS stemcommando’s goed kan ontvangen. Verdere details maakt HP nog niet bekend. De reguliere Folio 1020 heeft een 12,5″-scherm met maximale resolutie van 2560×1440 pixels dus aangenomen mag worden dat de high-end variant minstens evenveel pixels toont.

Verder mag verwacht worden dat de Elitebook Folio 1020 een Intel Skylake-processor gaat bevatten. Intel gaat deze Skylake-generatie in augustus onthullen. Skylake moet onder andere efficiëntieverbeteringen en krachtiger graphics naar laptops brengen. Waarschijnlijk zal de Elitebook net als de huidige Folio 1020 passief gekoeld worden.

Bron: Tweakers