Dell brengt dunnere XPS laptop uit met 4K optie!

Dell brengt dunnere XPS laptop uit met 4K optie!

Dell heeft een vernieuwde versie van zijn XPS 13-laptop aangekondigd, met optioneel een 4k-touchscreen. De behuizing is iets kleiner en dunner, onder andere door dunnere schermranden. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de laptop geen sd-kaartlezer en usb-a-poorten meer.

De nieuwe Dell XPS 13 9370 is 11,6mm dik volgens de fabrikant. De huidige XPS 13 is 15mm dik op het dikste punt. Verder is de nieuwe laptop 2mm minder breed. In de laptop zit de Intel Core i5-8250U of de Core i7-8550U. Dat zijn beiden quadcores van de Kaby Lake-R-generatie. Er is tot 16GB ddr4 aanwezig en voor opslag is er maximaal een nvme-ssd met een capaciteit van 1TB.

Er komt een versie met een 4k-touchscreen, een full-hd-variant met touch en een full-hd-versie zonder touch. Laatstgenoemde heeft waarschijnlijk een mat scherm. De schermranden zijn volgens Dell nog iets dunner, waardoor de laptop iets compacter is. Ook zou het scherm helderder zijn dan bij de vorige XPS 13-versies. De accu heeft een capaciteit van 52Wh.

Dell toonde vorig jaar al de behuizing van het nieuwe model, die deels is gemaakt van glasvezel en ook in een witte variant komt. In plaats van usb-a-poorten heeft de nieuwe XPS 13 drie usb-c-poorten, waarvan twee Thunderbolt 3-aansluitingen. Er is geen sd-kaartlezer meer aanwezig, dat is nu een micro-sd-exemplaar. Onderaan het scherm zit een infraroodcamera, voor ondersteuning van Windows Hello. Verder zijn er vier microfoons aanwezig die ervoor moeten zorgen dat werken met stemassistent Cortana gemakkelijk gaat.

Een paar maanden geleden kwam Dell nog met nieuwe versies van de XPS 13, eveneens voorzien van de Kaby Lake-R-quadcore-cpu’s. Dat ging echter om een refresh met de behuizing van het oudere model, dat sinds 2015 niet was gewijzigd.

Bron: tweakers.net