Apple stelt kleinere iPad Pro voor met ‘Truetone’-scherm

Apple stelt kleinere iPad Pro voor met ‘Truetone’-scherm

Niet alleen de iPhone krijgt er opnieuw een kleiner broertje bij, ook de zakelijke iPad Pro is binnenkort in een kleinere versie beschikbaar.

De nieuwe iPad Pro heeft een 9,7 inchsccherm, net zoals de iPad Air 2. De schermkwaliteit zou volgens Apple wel flink zijn verbeterd.

Zo is het scherm 40 procent minder reflectief en 25 procent helderder. Bovendien beschikt de kleine iPad Pro over een nieuwe technologie “True Tone Display”, die de kleurtemperatuur automatisch aanpast aan het omgevingslicht.

Een laatste functionaliteit van het scherm is ten slotte te danken aan iOS 9.3, dat vanaf vandaag als update beschikbaar is voor alle compatibele iPhones en iPads. De update introduceert een blauwlichtfilter, die het aangenamer maakt om naar het scherm te kijken in het donker.

Buiten het kleinere formaat en verbeterde scherm, is de 9,7 inch iPad Pro erg gelijkaardig aan de 12,9 inchversie. Hij draait op dezelfde A9X-processor, maar kreeg wel een vernieuwde 12 megapixelcamera aan boord.

Natuurlijk voorziet Apple ook de nodige accessoires die moeten helpen om de kleine iPad Pro voor zakelijk en creatief gebruik in te zetten. De tablet is compatibel met de Pencil en krijgt zijn eigen, kleinere versie van het Smart Keyboard.

 

Bron: zdnet.be